Prokkisklinikka – ensiapua omiin produktioihin

dav

ETEEN – esityksen tuotanto-opas nuorille on tarkoitettu ”ensiavuksi” omien esitysten valmistamiseen. Opas löytyy alla olevasta linkistä. Voit kysyä myös meiltä suoraan, jos sinulla on ideoita esityksestä tai vaikkapa oman teatteriryhmän perustamisesta: jklnuorisoteatterit ( at ) siperia.info tai p. 045 264 8280.

ETEEN – Esityksen tuotanto-opas nuorille:
eteen_esityksen-tuotanto-opas-nuorille

Työkalut:
eteen_tyokalu_1-tuotannon-sanastoa
eteen_tyokalu_2-aikataulutustyokalu
eteen_tyokalu_3-sponsoreiden-hankinta
eteen_tyokalu_4-viestintasuunnitelma
eteen_tyokalu_5-tiedotteen-tekeminen
eteen_tyokalu_6-kululaskupohja
eteen_tyokalu_7-budjettipohja
eteen_tyokalu_8-tulomenotaulukko
eteen_tyokalu_9-tilinpitolomake
eteen_tyokalu_10-projektisuunnitelma

Mikä ETEEN?

Esityksen tuotanto-opas nuorille on työkalu esityksen tuottamisen avuksi. Oppaassa avataan tuotannon työtehtäviä yksityiskohtaisesti ja selkeällä kielellä. Oppaan liitteenä on 10 käytännön työkalua helpottamaan esimerkiksi teatteriesityksen tuottamiseen liittyviä tehtäviä. Oppaalla halutaan kannustaa ja auttaa taiteen ja kulttuurin eri osa-alueista innostuneita nuoria tuottamaan omia esityksiä, mutta sisältöä voivat hyödyntää muutkin tuottamisesta kiinnostuneet.

Opas on toteutettu Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) kulttuurituotannon opinnäytetyönä ja se valmistui keväällä 2016. Opinnäytetyön tilaajana toimi Kulttuuriyhdistys Väristys ry. Yhdistyksen ylläpitämässä Kulttuuriklubi Siperiassa tuetaan nuoria heidän omista kiinnostuksen kohteista lähtevissä esittävän taiteen harrastuksissa. Osallisuus kaikissa nuorten kulttuuriharrastamisen osa-alueissa on tärkeä kulttuurisen nuorisotyön periaate Siperiassa.  Usein harrastusryhmissä tulee treenaamisen lisäksi eteen myös esitykseen valmistamiseen liittyvät asiat.  Tuotanto-oppaan avulla nuoria halutaan entistä enemmän kannustaa luovan tekemisen lisäksi myös tuottamiseen. Oppaan tarkoitus ei ole luoda vapaalle tekemiselle tulospaineita, vaan opastaa esityksen käytännön järjestelyissä ja yleisön tavoittamisessa.

Opas työkaluineen löytyy sähköisenä versiona Jyväskylän Nuorisoteattereiden nettisivuilta kenen tahansa käyttöön otettavaksi. Anna Huotarin tekemä opinnäytetyö Haave omasta esityksestä – Tavoitteena ETEEN: Esityksen tuotanto-opas nuorille avaa oppaan tekemisen taustoja ja tekoprosessia. Valmis opinnäytetyö löytyy Theseus.fi- palvelusta. Lisätietoja oppaasta: Anna Huotari, p. 040 553 5023, anna.huotari ( at ) gmail.com.